tiistai 20. marraskuuta 2012

Keittiön kaapit

Tässä mun keittiö alkuperäisessä kunnossa. Ihana eikö?


Ruskea ei kuulu lempiväreihini sisustuksessa, eikä juuri missään muussakaan asiassa. Koska tämä on vuokra-asunto, en voi ryhtyä kaapin ovia maalaamaan, enkä vaihtamaankaan.. Jostain löysin sitten idean päällystää keittiön kaapit dc-fix nimisellä kontaktimuovilla. Sitä löytyy Bauhausista ainakin, varmaan jostain muistakin remonttikaupoista, ja vieläpä kaiken värisenä ja kuvioisena.

Säästösyistä kaapeista on päällystetty vain ulkopuoli, paitsi tiskikaapin ovista, joiden sisäpuolille pistin kaikki jämäpalat. Hyllyillä tietysti vaaleanpunaista hyllypaperia pilkuilla. Mattavalkoista piti ensin ostaa, mutta sitä ei juuri silloin ollut hyllyssä, ja kun kerran Bauhaussiin asti oltiin menty niin ei sieltä tyhjin käsin lähdetä, niinpä nämä nyt on kiiltävät.


Homma oli helppo tehdä, kun vaan otti ihan rauhallisesti ja ajankanssa. Kahvat Ikeasta, en kyllä näitä kahvoja suosittele, kaksi näistä on jo tämän parin kuukauden käytön jälkeen mennyt poikki. Siitäs saa kun ostaa kaikista halvinta, 6kpl kahvoja oli jotain 1,95 (muistaakseni). Yhdessä rullassa on 2m muovia, ja yksi rulla maksaa n. 8-15e riippuen mallista, eli kovin kalliiksi tämä puuha ei tule.



Tässä lopputulos! Paljon parempi, eikö? :)
Noi kauheet persikan väriset kaakelitkaan ei näytä enää niin kamalalta ja tunkkaiselta tuota kiiltävää valkoista vasten. Nyt ehkä jopa pikkuisen tykkään noista kaakeleista. Pikkuisen.


Saa kysyä jos on jotain mielessä dc-fixillä päällystämiseen, yritän vastata jos vaan osaan :)

5 kommenttia:

  1. Kiinnostaisi tuolla muovilla fiksaaminen. Meillä just tuollaiset keittiönkaappien ovet (kahvoja myöten). :P Ja haluasin vaaleata! Miten kalvo on pysynyt niissä? Kupruileeko, jos saa kosteutta?

    VastaaPoista
  2. Kalvo on pysynyt tosi hyvin, jopa tiskikaapin sisällä missä sitä kosteutta varmasti on. Jostain luin että joku oli keittiön työtasotkin päällystänyt tällä, ja oli pysynyt hyvänä monta vuotta.. Ehkä mattavalkoinen olis parempi näihin oviin, tässä kiiltävässä näkyy ne puun jäljet (puunsyyt?) jos läheltä kattoo. Suosittelen kyllä ihan lämpimästi tätä keinoa :) Noita Ikean kahvoja en sitten taas suosittele yhtään :)

    VastaaPoista
  3. Voi kun suloinen tuo pieni keltainen pannu tuolla! :)

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentilla :)